© 2006 Holland Pers    
Heeft u een nieuws foto? Klik hier            
 
Brand in seniorenwoningen drie mensen raken gewond.
foto Wessel Kok
Naarden - 28-12-2022
Aan de Diaconessenlaan in Naarden is Dinsdagavond rond 22.00 brand uitgebroken. De brand woede in twee naast elkaar gelegen seniorenwoningen. Drie mensen raakten gewond. Het is nog niet duidelijk hoe de brand heeft kunnen ontstaan. Om elf uur gaf de brandweer aan de brand onder controle te hebben. Iets voor tien uur vanavond brak er brand uit in een woning aan de Diaconessenlaan in Naarden. Een klein half uur later werd er opgeschaald naar 'zeer grote brand'. Deze opschaling heeft ermee te maken dat de brandweer meer personeel nodig heeft om de bovengelegen appartementen te ontruimen. Om elf uur vanavond had de brandweer onder controle.

Bij de brand zijn drie mensen gewond geraakt, meldt de woordvoerder van de veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek. "Die hebben alle drie rook ingeademd", aldus de woordvoerder. Twee hiervan zijn afgevoerd naar het ziekenhuis, de derde kon ter plekke worden nagekeken. Ook is er een kat gered. "Deze heeft zuurstof gekregen en is door de dierenambulance meegenomen."Volgens de woordvoerder brak de brand uit in zogenaamde aanleunwoningen voor senioren. De twee woningen waar de brand woedde zijn onderdeel van een groter woonblok van dertig woningen.

De twee woningen van de brand zijn compleet verwoest. De naastgelegen woningen zijn tijdens de brand ontruimd en de bewoners zijn elders opgevangen. "We zijn nu de staat van de woningen aan het inventariseren", meldt de woordvoerder. Hij heeft goede hoop dat vanavond iedereen weer naar huis kan.

Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend. Omdat er meerdere gewonden waren werd er ook een traumahelikopter opgeroepen deze lande achter het seniorencomplex in een weiland.

Reportagelink: http://www.112actueel.nl/cgi-bin/2006brand/main/index.html?menu=zoeken&id=111000464359&web=link111000464359

Tekst van: © Wessel Kok - Hilversum
112Actueel.nl

<<< Vorige bericht Voorpagina Volgende bericht >>>

Foto's Klik op een foto voor een vergroting

Reageer op dit bericht
Naam:
E-mail adres:
 
(geldig e-mailadres)
E-mail adres zichtbaar
Reactie:
    
Verdien geld met u tip
112actueel Tiplijn
06-13047444
Klik hier voor meer uitleg